Снимка БулфотоЗдравният министър поиска депутатите да вземат важно за бъдещето

...
Снимка БулфотоЗдравният министър поиска депутатите да вземат важно за бъдещето
Коментари Харесай

Министър Кацаров: Депутатите да приемат актуализацията на бюджета

Снимка Булфото

Здравният министър изиска депутатите да вземат значимо за бъдещето на България решение.

Стойчо Кацаров прикани народните представители да одобряват актуализацията на бюджета. " Иначе който и да е длъжностен или постоянен министър на опазването на здравето ще бъде изправен пред големи компликации ", съобщи той в коридорите на Народното събрание. Кацаров добави, че " в случай че Народно събрание одобри актуализацията, позволи да се дадат към този момент събраните пари, то тогава и по-тежки противоепидемични ограничения да бъдат наложени, ще могат да бъдат приложени по-гладко и хората няма да останат без нищо ".

" Ако се ползват ограничения, няма да са от през днешния ден за на следващия ден, а отсрочено с четири-пет дни, с цел да могат хората да реагират, да се включат в стратегиите, изясни министърът. Целта ни е оптимално да ги облекчим, само че си даваме сметка и за противоположната страна, няма да позволи претоварване на лечебните заведения и картини, на които бяхме очевидци - да умират хора на улиците или пред лечебните заведения ", увери Кацаров.

По думите му заповедта за " оранжевата зона " ще бъде издадена, когато има такава обстановка.

Според него митингът на ресторантьорите през вчерашния ден е бил авансово плануван.

" Те стачкуваха против налагането на ограничаващи ограничения, каквито сега няма, не са дискриминирани ", уточни здравният министър. И разясни, че тези ограничения се отнасят за всички мероприятия на закрито, че има проект.

" Кои са основанията за искане на оставка, за това, че си си приключил работата, не желая някой да остане без работа, по тази причина сме създали този проект, тези ограничения ", акцентира Стойчо Кацаров. И означи, че " за разлика от преди в този момент имаме съответен проект и може да се планува какво ще се случи, готови са ограничения за обезщетение, в случай че се наложат ограничавания, има опция при избрани условия тези мероприятия да продължат да се извършват в настоящия си тип без ограничавания, при режим на пропуск на имунизирани, написа Българска телеграфна агенция.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР