Снимка: БулфотоЗдравният министър Костадин Ангелов говори по време на заседание

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър Костадин Ангелов говори по време на заседание
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Придобиването на колективен имунитет може да се случи само с ваксината срещу Ковид

Снимка: Булфото

Здравният министър Костадин Ангелов приказва по време на съвещание на Комисията по опазването на здравето в Народното събрание. Той разкри там, че придобиването на групов имунитет може да се случи единствено с имунизацията против COVID-19.

" Правителството не е възложител по тези контракти. Възложител е Европейската комисия, която е опълномощена от името на България с решение на Народното събрание ", посочи той.

Комисията по опазването на здравето одобри решение за присъединяване в съглашението за предварителното закупуване на ваксини. По време на съвещанието стана ясно, че имунизациите могат да дойдат у нас преди клиничните им тествания да са завършили.

" Считам, че българските жители в лицето на народните представители би трябвало да получат цялата нужна информация от документите, с които ние разполагаме, с цел да можете да вземете осведомено решение дали дейностите които се подхващат, са верни, или не ", акцентира проф. Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР