снимка БулфотоЗдравната каса трябва да изплати на болничните заведения всички

...
снимка БулфотоЗдравната каса трябва да изплати на болничните заведения всички
Коментари Харесай

Съдът реши: Здравната каса трябва да плати на болниците всички извършени услуги

снимка Булфото

Здравната каса би трябвало да изплати на болничните заведения всички услуги, които са направили, без значение че надвишават договорените финансови предели. Това следва от решение на Върховния касационен съд (ВКС), който за първи път се произнесе всъщност по едно от многото каузи, които лечебни заведения водят против публичния фонд. Решението е по дело на пловдивската болница „ Уро медикс ” против НЗОК, само че е дълго чакано в здравния бранш и основно за по-нататъшното решение на разногласията сред други лечебни заведения и НЗОК за десетки милиони левове, пише 

Според съда, когато здравноосигурените пациенти са избрали съответна болница за лекуването си, което им е абсолютно обезпечено право от Конституцията и Закона за здравното обезпечаване, и болничното заведение е провела нужното лекуване, дори осъществените медицински действия да нахвърлят избраните финансови предели, то това не се смята за отговорно договорно несъблюдение.

Според съда надимитната активност предстои на възнаграждение от НЗОК, когато в хода на делото се потвърди, че осъществените от болничното заведение действия са били в обсега на обезпечения на здравноосигурените жители пакет здравни действия.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР