снимка: Булфотовидео: Нова твВ следващите дни температурите ще са с

...
снимка: Булфотовидео: Нова твВ следващите дни температурите ще са с
Коментари Харесай

Рязка промяна на времето в края на новата седмица. Температурите падат сериозно под нулата

снимка: Булфото

видео: Нова тв

В идващите дни температурите ще са с пролетни стойности. Предстои обаче внезапна смяна:

Продължава мощният транспорт на тънък пясък от пустините на Северна Африка към Европа.

С лед  като в събота небето над Франция и Испания почервеня, а снегът в Пиренеите стана кафяв, в с лед ващите ден-два облакът ще се реалокира на изток, обхващайки региони на Централна Европа и Балканите, предава  Очаква се атмосферата у нас също да събере висока концентрация  прахуляк . Това ще е по-видимо в Югозападна  България , сочат прогнозите на Испанските и Гръцките метеорологични обсерватории. Има условия валежите в неделя и понеделник в западната половина на страната да са с кафяв кален нюанс.



В пос лед ния ден на  седмица та още веднъж сутринта ще е мъглива в доста региони на страната. Там, където няма мъгла, в часовете до обяд ще се покаже слънцето.  Температури те в най-топлата част на денонощието ще са в интервала 12-17 градуса, по-ниски в регионите с продължителна мъгла. До края на деня  превалявания  са вероятни на изолирани места в незначителни количества в крайния северозапад и на места в източните области. Привечер ще се усили  вятър ът с по-силни пориви в Югоизточна  България

В планините облачността ще се усилва с лед обед, а с нея и  вятър ът. По високите елементи поривите ще са мощни. Незначителни валежи са вероятни на изолирани места, а времето остава относително топло за сезона – сред 6 и 12 градуса. 

В понеделник над Балканите ще премине неустойчив леден фронт с валежи най-вече в южната половина на страната.  Вятър ът към и с лед  обяд ще е изключително мощен с пориви към 100 километра в час в Югоизточна  България , и по източните скатове на Стара планина. В хода на  седмица та предстоят валежи в по-малка степен в сряда и по-значителни в четвъртък, когато още веднъж се обрисува силен  вятър .

Захлаждане с капацитет за снего превалявания  ще има в края на  седмица та. Очаква се  лед ен арктически  лъх  да свали  температури те, а следващ средиземноморски  циклон  да донесе нужната влага. На този стадий прогнозстичните модели чертаят по-значителни снего превалявания  в южната половина на страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР