снимка БулфотоВ44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани

...
снимка БулфотоВ44-ия ден на антиправителствените протести в столицата остават блокирани
Коментари Харесай

44-ият ден на протести: Шествия, блокади, домати и яйца по БНТ

снимка Булфото

В44-ия ден на антиправителствените митинги в столицата остават блокирани централни софийски кръстовища.
Обстановката на Орлов мост е спокойна, съобщи БНР.

Около 18 часа в лагера пристигна и някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, която съобщи, че там са нейните другари и идва да ги поддържа.

„ Днес имам позволение от съда, с цел да отида на доктор и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала “, сподели тя.
Протестиращи обявиха пред БНР, че демокрацията изисква жертви.

„ Тук сме, с цел да реализираме нашата цел – това мафиотско ръководство на ГЕРБ и сие да бъде прекратено “; „ Всички държавни чиновници, прокурорите – да носят лична отговорност…Тази групова безнаказаност ни докара до това състояние “, разясниха още недоволните.

В протестния лагер край президентството двама от така наречен Отровно трио – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, дадоха къс брифинг, в който обясниха за какво не се подават уведомления за протестните дейности в другите точки на страната.

„ В Пловдив 24 часа по-рано са дали съобщение за митинг и кметът е отказал. А режимът е осведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и нелегално. Това е повода, заради която упорствам: Не подавайте уведомления за митинги! Няма наказания за несъблюдение на това “, сподели Хаджигенов.

Той напомни и че при случая пред румънското посолство на шофьорката, която се вряза в протестиращи не са ѝ направени проби за алкохол и опиати.

Бабикян от своя страна се възмути, че софийският регионален шеф е нарекъл протестиращите „ изроди “ и „ алкохолизирана навалица “.

„ Искам да обърна внимание, че „ изроди “ и „ алкохолизирана навалица “ явно се отнася и за стотици преподаватели от Софийския университет, от Българска академия на науките, за стотици, по-вероятно хиляди студенти “, сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР