Снимка БулфотоВ съседна Сърбия напредват с бързи темпове с ваксинацията

...
Снимка БулфотоВ съседна Сърбия напредват с бързи темпове с ваксинацията
Коментари Харесай

Близо 1 милион дози ваксина срещу коронавирус пристигат в Сърбия

Снимка Булфото

В прилежаща Сърбия напредват с бързи темпове с имунизацията срещу ковид. Близо 1 милион дози ваксина против ковид се чака да дойдат в страната до началото на март, сподели президентът Александър Вучич. " Сутринта (бел. ред. 30 януари) имах доста значими телефонни диалози с нашите другари по целия свят, с цел да се опитам да осигуря колкото е допустимо повече ваксини за нашите жители. До началото на март, след един месец, ние ще получим още милион ваксини, получих твърдо заричане ", сподели Вучич.

Новите колета ще дойдат в Сърбия на няколко стадия. Президентът не посочи от кои страни ще дойдат препаратите, само че съгласно сръбски медии става дума за Китай, написа обстоятелства.бг.

На 16 януари в Сърбия дойде първата пратка китайски ваксини на " Синофарм " в размер един милион дози. На 18 януари Агенцията по медикаменти и медицински артикули на Сърбия издаде позволение за потребление на първите 100 000 дози китайска ваксина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР