Снимка БулфотоВ операцията на Интерпол участие взеха 8 държави -

...
Снимка БулфотоВ операцията на Интерпол участие взеха 8 държави -
Коментари Харесай

Операция Тезей разби стриптийз барове и удари трафика на хора, дрога и оръжие в цялата страна

Снимка Булфото

В интервенцията на " Интерпол " присъединяване взеха 8 страни - България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше образуван действен щаб в централата на " Интерпол " в град Лион, където бяха изпратени представители на разнообразни страни. Операцията беше проведена към битката с трафика на хора на Балканите, противозаконната емиграция, както и за закононарушения по линия на опиати и оръжие, написа вести.бг.

Това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг по отношение на извършена интервенция на " Интерпол ", в която България е взела интензивно присъединяване. " На територията на Република България под надзора на основния прокурор Иван Гешев бяха осъществени сполучливо няколко интервенции. В цялата страна бяха осъществени инспекции в голям брой стриптийз питейни заведения, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора за полова употреба ", съобщи Милева.

По думите й е бил засилен и контролът на границите, като по време на интервенцията на територията на град София на място са били изпратени прокурори на Софийска районна прокуратура, които взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, са осъществявали надзорен пункт. " В резултат на взаимната работа сред Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и " Интерпол " бяха открити 3 жертви на трафик на хора, на които им беше оказано подпомагане ", уточни Милева. Тя добави, че са били предотвратени опити за нелегално прекосяване на държавната граница и са открити търсени лица, коли и документи. " Бяха открити и големи количества оръжие, наркотични субстанции и парични суми ", сподели още представителят на гл. прокурор. По думите й вследствие на засиления надзор в нощните заведения, някои от тях са прекратили активността си.

" Във връзка с построения проект на интервенция " Тезей " бяха осъществени инспекции в 16 нощни клуба в София. Отделно от това бяха осъществени инспекции на граничните пунктове, с помощта на които бяха открити две жертви на трафик на хора - млади български жители, на които им е обещана легална работа в чужбина ", добави прокурорът по случая Теодора Тодорова. " Момчето е било насила да проси, а момичето да извършва секс услуги. Те са подали сигнали в полицията и им е било оказано подпомагане. Установихме и трета жертва, която е била полово експлоатирана в Германия. Българската гражданка към този момент е върната в родния си град и е формирано досъдебно произвеждане ", изясни Тодорова.

По думите й вследствие на задълбочения разбор на откритите обстоятелства и положителната съгласуваност сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, с изключение на по линия трафик на хора, е била открита и контрабанда на наркотични субстанции. " В третия ден на интервенцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при инспекция бяха открити близо 36 кг хероин. Обвиняем е български жител. За такова наказване се планува сред 15 и 20 години затвор. В момента обвиненият е арестуван под стража. По-рано, още веднъж на същия граничен пункт бяха открити 94 кг хероин ", уточни прокурорът. Тя добави, че в петък, на 13 декември, е била осъществена профилирана полицейска интервенция поради сигнал за продажба на опиати и към наказателна отговорност са били привлечени 3 лица, единият от които неведнъж осъждан и разгласен за национално търсене.

" Резултатите от интервенция " Тезей " са впечатляващи. Оценката, която е дадена на интервенцията е доста висока ", разкри шефът на Дирекция " Международно оперативно съдействие " ст. ком. Валентин Костов. " Операцията " Тезей " беше последна фаза на един план на " Интерпол ", която стартира в България през април 2019 година Новото в този план беше, че за първи път взеха присъединяване и прокурори ", съобщи Костов. Той добави, че е имало основан щаб в централата на " Интерпол ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР