Снимка БулфотоВ неделя местим стрелките на часовника с един час

...
Снимка БулфотоВ неделя местим стрелките на часовника с един час
Коментари Харесай

Важно! Кога сприраме да сменяме времето с 1 час назад и напред и кое да изберем?

Снимка Булфото

В неделя местим стрелките на часовника с един час напред, с цел да влезем в крайник с лятното часово време. Междувременно с огромно болшинство Европейският парламент поддържа предлагането на отрасловата комисия по превоз и туризъм за унищожаване на сезонната смяна на часовото време през 2021 г, написа Бтв.

„ Догодина би трябвало да кажем върху кое време ще фиксираме стрелките си. Важно е да не го създадем в последния миг, а да използваме дейно времето от една година, с цел да проучим какви са действителните публични настройки. Важно е и да се изясни добре на хората какво значи едното и другото време ”, разяснява в предаването „ Тази заран ” Ани Алашка от Българската стопанска камара.

По думите й е значимо да се проведат диалози на политическо равнище със съседите ни, с цел да не се окажем в разнообразни часови пояси.

Д-р Иван Кокалов съобщи, че е „ за ” зимното часове време, тъй като то в действителност е астрономическото и е обвързвано с биоритмите в човешкия организъм. По думите му би трябвало да се фиксираме върху здравето на хората и работоспособността им.

„ От промяната на времето се усилват стресът, депресиите, случаите с инсулт и инфаркти ”, разяснява той.

Ани Алашка добави, че трудовият травматизъм също доста нараства поради недоспиване и неналичието на централизация.

Припомняме, че след огромно изследване на Европейската комисия предходната година стана ясно, че европейците не желаеме да променяме времето на лятно и зимно. Европейският парламент обаче реши, че още две години ще сме в този режим. После всяка страна ще взема решение сама за себе си кое време избира.

В българската анкета участваха към 17 000 души. Според социологическо изследване 47% от българите избират да остане зимното часово време. Близо 32% от интервюираните обаче бяха за непрекъснато лятно часово време.

Много специалисти тогава обявиха, че допитването не е представително и обективно, тъй като хората нямат ясна визия за действителните резултати от едното и другото часово време.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР