Снимка БулфотоВ 37 училища от 11 области, сред които са

...
Снимка БулфотоВ 37 училища от 11 области, сред които са
Коментари Харесай

Директор гори за ученици фантоми

Снимка Булфото

В 37 учебни заведения от 11 области, измежду които са София-град, София Област, Пловдив, Хасково, Враца, Велико Търново и Варна, са осъществени инспекции по наличието на ученици в образователните часове за миналата образователна 2017/2018 година, оповестяват от МОН пред „ Монитор “.

Инспекциите открили разминаване в броя на присъстващите възпитаници и вписаните отсъствия в дневниците и са наложени санкции на пет шефове на школата, обясниха от ведомството. Заради възпитаници фантоми един от тях е уволнен дисциплинарно, на различен са прекратили срочен трудов контракт на краткотрайно изпълняващ длъжността „ шеф “, трети е получил предизвестие за уволняване, а останалите двама са се разминали единствено със забележки.

Всеки един ученик на обещано учебно заведение носи дотация, която обезпечава заплащането на личния състав, материалната база и други разноски за образователния развой. През 2017 година дотацията на неспециализираните учебни заведения варира сред 1404 лева и 1740 лева според в коя от 7-те групи попада то.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР