Снимка: БулфотоТрима бандити, ограбили и убили възрастен търговец в ловешкото

...
Снимка: БулфотоТрима бандити, ограбили и убили възрастен търговец в ловешкото
Коментари Харесай

51 години затвор за убийците на ловешкия бизнесмен Иван Масърлиев

Снимка: Булфото

Трима бандити, ограбили и умъртвили възрастен търговец в ловешкото село Български извор, получиха общо 51 години затвор. Съдът в Ловеч прати Радко Белишки за 25 години зад решетките при непоколебим режим, а приятелите му Божидар Гокин и Мирослав Еленков – по 13 години, пише в. Труд.

Тримата направиха жестокото закононарушение на 19 декември 2016 година 80-годишната жертва Иван Масърлиев бил състоятелен човек, откакто още през 90-те години отворил частни бакалии в селото, написа Блиц. Три седмици преди убийството Радко Белишки откраднал тв приемник от вкъщи на търговеца и забелязал сейф, вграден в стената. Заедно с Мирослав и Божидар се въоръжили с щанги и нахлули в дома на търговеца. 

„ Това ще ти е последната вечер ”, изкрещял един от бандитите на стопанина и го завлякъл в една от стаите. Там го вързал и изтезавал, с цел да каже комбинацията на сейфа. В това време другите двама съумели да разбият касата и да отмъкнат 25 000 лева и бижута за 8440 лева По време на мъченията, възрастният Иван Масърлиев умрял.

Полицията залови първо Радко, а той издал съучастниците си. По време на делото тримата признали виновността си.

Съдът е почел и гражданските искове на брачната половинка и дъщерята на убития в размер на 333 400 лв..
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР