Снимка: БулфотоТричленен състав на Бургаския апелативен съд измени 20-годишна ефективна

...
Снимка: БулфотоТричленен състав на Бургаския апелативен съд измени 20-годишна ефективна
Коментари Харесай

Бургаският съд постанови доживотен затвор за жестоко убийство на възрастна жена

Снимка: Булфото

Тричленен състав на Бургаския апелативен съд промени 20-годишна ефикасна присъда от Окръжния съд в Ямбол и усили наказването на " пожизнен затвор ".

Това оповестиха от съда. Наказанието е за Мишо В. от село Срем, община Тополовград, област Хасково. Той е приет за отговорен в убийството на 87-годишна жена, написа Novini.bg.

Престъплението е осъществено през ноември 2016 година. 46-годишният Мишо В. влезнал в дома на старата жена и й лишил 3000 лв., а след това я умъртвил. По време на делото е открито, че подсъдимият е имал информация, че жертвата живее сама, има пари и съседите й отсъстват.

След като влезнал в непознатия дом, Мишо В. нанесъл на дамата голям брой удари с юмруци в лицето с такава мощ, че се стигнало до счупвания на лицеви кости. Освен това, жертвата била душена, имала е строшаване на щитовидния хрущял, понесла е мощни удари в региона на гръдния панер, открити са кръвонасядания на сърдечната торбичка и други контузии.

Според въззивния състав ударите дефинират убийството като осъществено с особена свирепост. След случилото се подсъдимият се прибрал вкъщи, наредил на дамата, с която живее, да изпере облеклата му, с цел да заличи следите, лежащ и задремал. Това го дефинира като нечовечен човек, който макар предходните си осъждания и санкции, не се е поправил и превъзпитал, счита държавното обвиняване.

Въззивната инстанция е приела, че осъщественото закононарушение е извънредно тежко и по тази причина най-справедливо и уместно наказване, съгласно Апелативния съд, е пожизнен затвор. Изменен е и режимът на изтърпяване на наказването - от " непоколебим " на " специфичен ". Решението за изменение на присъдата може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР