снимка БулфотоТова, което в момента се случва в България, е

...
снимка БулфотоТова, което в момента се случва в България, е
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Това, което се случва в България, е преврат срещу Борисов и държавата

снимка Булфото

Това, което сега се случва в България, е прелом против Бойко Борисов и против страната. Това разяснява в ефира Нова тв Георги Близнашки - някогашен длъжностен министър председател и специалист по конституционно право. Според него, машинното гласоподаване е проитвоконституционно, тъй като по този метод се вкарвал ценз за компютърна просветеност.

" Трябва всички жители да се употребяват от правата си. Машинното гласуване усложнява гласуването за по-възрастните поколения и малцинствените групи. Те ще бъдат затруднени, тъй като това е един тип условие за компютърна просветеност ", изясни Близнашки. По думите му, има решение на Конституционния съд в Германия, в което се споделя, че машинното гласоподаване е противоконституционно. Той обаче даде образец с немските закони, без да направи параленост с българската конституция.

" Никъде, в нито една европейска цивилизована страна няма машинно гласоподаване. Важното е, че ще бъде сезиран Конституционният съд и по всяка възможност ще бъде оповестено за противоконституционно ", безапелационен е професор Георги Близнашки. Той разяснява и държанието на президента на България Румен Радев. " Държавният глава счита, че по този метод си взема решение личните проблеми. Интересува се от персоналното си себелюбие. Ще може ли България да стане президентска република? Ще има ли втори мандат? Ще придобие ли цялата власт? Това няма по какъв начин да стане, тъй като в Европа няма президентски републики ", изясни Близнашки.

Той смята, че машинното гласоподаване е опция за подправяне на изборите и тъкмо това се готви у нас, съгласно него -  " огромна акция по подправяне на изборите ". " На европейския континент няма машинно гласоподаване, тъй като основава проблеми. Европейският съюз (ЕС) не го желае ", сподели в умозаключение Георги Близнашки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР