снимка: БулфотоТемпературите ще достигнат до 19 градуса.Ето и пълната прогноза:Слабо

...
снимка: БулфотоТемпературите ще достигнат до 19 градуса.Ето и пълната прогноза:Слабо
Коментари Харесай

Дъждът спира, температурите се повишават

снимка: Булфото

Температурите ще доближат до 19 градуса.

Ето и цялостната прогноза:

Слабо покачване имаше през днешния ден при температурите, само че все пак останаха по-ниски от естествените за април. Максималните бяха в интервала от 11 градуса в Драгоман до 18 във Видин. В околните дни, въпреки и краткотрайно ще се затопли още!

През нощта в множеството региони облачността ще се раздра и намалее и ще е съвсем без превалявания. Вятърът ще стихне. Минималните температури на следващия ден ще са сред 1° и 6°, в София - към 2°.

Още от сутринта времето ще е слънчево. След обяд основно над планинските региони ще има повече облаци и на обособени места е допустимо да превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат малко по-високи, спрямо през днешния ден, сред 14° и 19°.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми, като границата сред дъжд и сняг ще е на надморската височина към 1700-1800 метра. Ще духа до сдържан западен вятър.

И в останалата част от Балканите постепенно ще продължи да се затопля. Ще бъде най-вече слънчево, със следобедни краткотрайни валежи. Валежи ще има и на доста места в Европа - по-значителни ще са през втората половина на деня, тук-там в Централна Европа съпроводени от гръмотевици. Със захлаждане от север на Скандинавския полуостров ще вали сняг, тук-там - със обилни количества, а в южните региони ще бъде и доста прохладно.

У нас в четвъртък ще бъде слънчево, и още по-топло. В петък и събота обаче още веднъж се чакат превалявания и захлаждане, по-съществено през втория ден. В петък ще вали единствено в югозападните региони от страната, в събота - на повече места, основно в Южна България. В неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността бързо ще намалее, и температурите още веднъж ще тръгнат нагоре.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР