Снимка БулфотоТази нощ е починал генерал Любен Гоцев, политик от

...
Снимка БулфотоТази нощ е починал генерал Любен Гоцев, политик от
Коментари Харесай

Почина генерал Любен Гоцев

Снимка Булфото

Тази нощ е умрял военачалник Любен Гоцев, политик от Българска комунистическа партия, след това и от Българска социалистическа партия.
Тъжната вест беше доказана и от Виктор Вълков, който беше министър на външните работи директно след измененията през 1989-1990 година и непосредствен на военачалник Гоцев.
Гоцев е заместник-началник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност (1974 – 1982), първи заместник-министър на вътрешните работи (1989 – 1990), както и външен министър във второто държавно управление на Андрей Луканов през септември – декември 1990 година
Гоцев управлява предизборния щаб на Българска социалистическа партия от март до юни 1990 година, когато е определен за народен представител в 7-о велико национално заседание и за ръководител на парламентарната Комисия по националната сигурност. От февруари до декември 1991 година е дипломат в Нидерландия.
През 1992 година Любен Гоцев се отдръпва от политическия живот, занимава се известно време с частен бизнес. Той е измежду създателите на Движението за единение и развиване в Българска социалистическа партия през 1997 година, известно като " генералското придвижване ".
На 3 март тази година той означи 90-годишния си празник. През годините той е част от т.нар кръг " Монтерей ".
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР