снимка: БулфотоСутринта на отделни места на морския бряг все още

...
снимка: БулфотоСутринта на отделни места на морския бряг все още
Коментари Харесай

Утре валежите навсякъде ще спрат

снимка: Булфото

Сутринта на обособени места на морския бряг към момента ще превалява, само че облачността и там бързо ще намалее и след обяд ще бъде най-вече слънчево.

Оправдаха се упованията за захлаждане – след 39° през вчерашния ден, през днешния ден най-високата температура е 35°, в Плевен – след 38, през днешния ден е 30, а в София оптималната температура е 28, колкото и по Черноморието.

Валежи и гръмотевични бури имаше и през днешния ден, ще има и през нощта, като упованията са по-интензивни и обилни по количество да бъдат в североизточните региони. Не са изключени и местни градушки. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина - мощен северозападен вятър, който до сутринта ще отслабне.

Утре преваляванията на всички места ще спрат, а северозападният вятър ще отслабне. В Източна България ще духа сдържан, към този момент североизточен вятър. Захлаждането ще продължи и оптималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат под 30° градуса, в южните региони – до 32°, по Черноморието - от 25° до 28°.

Ще духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде едва. Температурата на морската вода е 26-27°.

Добри условия за туризъм в планините - ще доминира слънчево време, с възможност за изолирани валежи в Родопите. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Температурите ще продължат да се намаляват и в Пампорово и Боровец ще бъдат към 21°- 22°.

Добре изразен циклон е причина за продължаващите превалявания, тук-там проливни, в северните региони от Европа, Русия и Украйна. В останалата, по-голяма част от континента, в това число и на Балканите, ще доминира слънчево време.

У нас, в околните дни, температурите постепенно ще се покачват, само че упованията са за температури не по-високи от 32°-33°. Ще бъде слънчево, само че ще има и региони със следобедни валежи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР