Снимка БулфотоСоциалният министър Деница Сачева определи като изключителен прогрес подписаното

...
Снимка БулфотоСоциалният министър Деница Сачева определи като изключителен прогрес подписаното
Коментари Харесай

Сачева: Предлагаме по-високи глоби за недеклариран труд

Снимка Булфото

Социалният министър Деница Сачева дефинира като извънреден напредък подписаното преди дни Национално тристранно споразумение между държавното управление, синдикатите и работодателите, съобщи actualno.com.

Преговорите по него и ограниченията в областите, които обрисува стартират.

Сачева разгласи, че министерството й предлага доста увеличение на глобите за недеклариран труд – сред 15 и 20 хиляди лв. за работодател, който не заявява труда на служащите си, и сред 5 и 20 хиляди лв. за длъжностно лице.

" Тази тематика е извънредно значима, тя постоянно е била доста остра и мъчителна, само че в този момент по време на рецесията, доста блестящо видяхме нейните огромни контури, тъй като има хора, които останаха без работа, записват се в Бюрата по труда, само че за жалост не биха могли да получат съответна поддръжка от страната, тъй като са работели без контракти, и за тях не са били платени съответните осигуровки ", разясни концепцията си Сачева.

" Смятам, че в бъдеще хората няма да се съгласяват да работят при такива условия, тъй като виждат, че това е срещу техните ползи. Даваме по-силен акцент и върху груповото трудово договаряне, за младите служащи, които в този момент стартират работа, понижаваме условието да могат да употребяват отпуск при пускане на работа, от 8 на 4 месеца. Запазва се ограничаването от 150 часа ексклузивен труд, само че даваме опция при договарянето по сектори, този труд да се усили до 300 часа годишно ".

По плановете на общественото министерство съвсем 4000 хиляди семейства получават фамилни помощи и точно там се получавало и най-голямото неодобрение от средствата, които получават родителите.

" Това е една система, която съществува дълги години, и тя е извънредно значима. Помага на над 2 млн. българи, като най-разпространените помощи са фамилните помощи за деца, помощите за хората с увреждания. Това са тематики, за които ние би трябвало да приказваме доста съществено, тъй като има непрестанен напън да се вкарват и нов вид помощи, свързани с либерализацията на енергийния пазар, с цените във водния бранш... По тази тематика най-интересните полемики занапред предстоят ", сподели тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР