Снимка: БулфотоСлаб вятър от морето и натрупване на влага по

...
Снимка: БулфотоСлаб вятър от морето и натрупване на влага по
Коментари Харесай

Любомир Маджаров, НИМХ – Варна: Слаб вятър от морето и натрупване на влага по крайбрежната ивица са причина за продължителната мъгла по Черноморието

Снимка: Булфото

Слаб вятър от морето и струпване на влага по крайбрежната линия са причина за продължителната мъгла по Черноморието през тази седмица. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Любомир Маджаров, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките, филиал Варна.

Той напомни, че първите мъгли са се образували във вторник и не престават към този момент четвърто денонощие. Любомир Маджаров означи, че това събитие не е извънредно. Обикновено се следи на няколко години през април при слаб вятър от морето. „ Мъглата е трайна и продължава по няколко денонощия, по цялото крайбрежие е, само че е относително тясна – към самия бряг. Това е присъща конюнктура при слаб вятър от морето, натрупва мокър въздух, 99 % е влажността на въздуха през днешния ден във Варна “, добави Любомир Маджаров. Очаква се до края на седмицата мъглите да се изчистят. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР