Снимка БулфотоСъстоянието на Аспарухов мост е коментирано често през последните

...
Снимка БулфотоСъстоянието на Аспарухов мост е коментирано често през последните
Коментари Харесай

Николай Нанков: Възложено е проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспарухов мост

Снимка Булфото

Състоянието на Аспарухов мост е коментирано постоянно през последните години. Надделява мнението за главен ремонт на 44-годишното оборудване. Днес стана ясно какво има намерение да предприеме държавното управление.

Днес е предоставено планиране за уреди 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост, които ще бъдат напълно ремонтирани, заяви във Варна заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Стойността на строителните работи ще стане ясна след правене на плана.

Две експертизи потвърдиха, че Аспаруховият мост е без градивни недостатъци.

По отношение на тематиката за втори мост Николай Нанков подсети, че през предходната година започва правене на предпроектно изследване и уголемен абстрактен план за автомагистрала „ Черно море “. През тази година ще приключи предпроектното изследване, което ще даде отговор за премостване на Варненското и Белославското езеро.

Предстои да бъде подписано съглашение сред АПИ и община Варна и да бъде предоставено цялостното подсилване на свлачището „ Трифон Зарезан “. Има бюджетни средства за плана, който ще бъде изпълнен с мостово оборудване и с актуализация в частта, обвързвана с геодинамични процеси и противоземетръсна резистентност, според новите нормативни условия, написа varnautre.bg.

Темата за срутищата на автомагистрала „ Струма “ (бившата Автомагистрала „ Люлин “) не е от през днешния ден. Автомагистрала „ Люлин “ към момента е най-скъпата автомагистрала, възлагана 2005-2006 година, чието осъществяване стартира през 2007 година при междинна цена 9,1 млн. евро/км. Две години укрепвахме свлачище на 9-и км от Перник в посока София. На 8-и км в посока Перник се появи срутище. Толкова скъпа автомагистрала, при тези стойности на минималната и междинната работна заплата тогава, битум и материали, а на всичко от горната страна и неукрепена, по тази причина берем тези плодове, сподели Нанков.

И добави, че започващият на следващия ден ремонт на Автомагистрала „ Тракия “ е в сектор, строен 2005-2007 година

Тепърва ще се подхващат дейности по тематиката за срутищата, свързани с научно-изследователска експертиза във връзка с дълготрайна предварителна защита. Само през предходната година са предоставени с съответни планове и действия 94 свлачища по републикански пътища или в техния обсег. Един от най-недофинансираните капиталови браншове е битката с геодинамичните процеси, акцентира заместник-министър Нанков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР