Снимка БулфотоСъд в София взе решение за индиеца, заради когото

...
Снимка БулфотоСъд в София взе решение за индиеца, заради когото
Коментари Харесай

Оставиха в ареста индиеца, който приземи самолет в София. Мъжът прояви агресия и в съда

Снимка Булфото

Съд в София взе решение за индиеца, поради който аероплан се приземи по неотложност в София.  Софийски градски съд наложи непрекъснат арест на индийския жител Сид Харт Сингх - 39 година, поради който аероплан на " Ер Франс " кацна изключително на летище София по искане на Софийска градска прокуратура. 

Пътникът се е държал нападателно - закононарушение по член 341а, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Той се е карал с другите пасажери в самолета и е нападнал човек от екипажа, само че е бил обезвреден в самолета. Вследствие на това полетът на френската самолетна компания е кацнал изключително на летище София. Там чиновници на " Гранична полиция " са задържали индийския жител. Изясняват се претекстовете за държанието му.

Прокуратурата му повдигна обвиняване за това, че е основал заплаха за живота и здравето на пасажерите по време на полет. " Досъдебното произвеждане по случая е било формирано откакто на 05.03.2021 година обвиняемият застрашил сигурността на въздухоплавателното средство, изпълняващо полет с маршрут от гр. Париж за гр. Делхи. Мъжът буйствал, показал експанзия като нападнал пасажери от салона и член на екипажа. Вследствие на дейностите му капитанът на самолета приел решение да отклони полета и да извърши изключително приземяване на летище София ", показват от Прокуратурата.

На днешното правосъдно съвещание за установяване на мярка за неотклонение, индийският жител прояви пренебрежение. Той не спираше да приказва на всеослушание в правосъдната зала и не искаше да резервира тишина, с цел да стартира делото. Поради това, след многократни предизвестия, съдът в профил обвинения, който беше изведен от чиновниците на Групово дело " Охрана " и ще бъде върнат в зала, с цел да бъде прочетено решението на съда по отношение на мярката му.

По случая са разпитани свидетели – пълководец на полета и членове на екипажа. В показанията си те декларират, че чужденецът показал непочтено държание към пасажерите, заради което му била направена забележка. След това С.С. се насочил към пилотската кабина, удрял по стените ѝ, нападнал един от водачите.

По време на съвещанието стана известно още, че мъжът е блъснал стюард по време и е блъскал по вратата на пилотската кабина. Той е отправил и опасност към член на екипажа, че ще му счупи ръката. Според показанията на пасажери и екипаж, индиецът е провокирал суматоха на самолета, което е заплашило сигурността на полета.

Съдът регистрира, че в случай че индийският жител не бъде стеснен физически би представлявал заплаха за обществото и себе си. Като означи, че неговото психическо положение не е изяснено, макар показания от служебния бранител документи, че мъжът е страдал от психическо разстройство поради загуба на родственици през 2019 година

Съдът подреди на прокуратурата на обвинения да му бъде назначена психиатрична експертиза.

Определението на Софийски градски съд предстои на обжалаване и митинг в 3-дневен период, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР