Снимка БулфотоРезултатите от проведената акция показват, че лекуваме българските граждани

...
Снимка БулфотоРезултатите от проведената акция показват, че лекуваме българските граждани
Коментари Харесай

Здравният министър с първи думи след скандалните разкрития на МВР за наглата корупционна схема с лекарствата

Снимка Булфото

Резултатите от извършената акция демонстрират, че лекуваме българските жители с най-хубавото, което се предлага в Европа. Това сподели здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг в Министерство на вътрешните работи по отношение на разрушиха незаконна група за успореден експорт на животоспасяващи медикаменти, съобщи " Фокус ".

" Готов съм да повеждам спор с всеки, който може да потвърди, че лекуването, медикаментите, медикаментите, с които лекуваме българските жители, са по-неефективни и по-некачествени от тези, които се ползват в Западна Европа. Като образец ще дам резултатите от тази акция - Целият размер медикаменти, открит при тази акция, е предопределен за страните от Западна Европа ", сподели още здравният министър. По думите му удостоверение за това, че българските жители са лекувани с най-хубавото, което се предлага сега в Европа е и фактът, че медикаментите, които се реекспортират в Западна Европа, там се продават на четири пъти по-висока цена.

" Това, което предвиждаме с бюджета на НЗОК за идната година, включително и за медикаментите, са част от цялостната промяна, което ще проведем в системата на опазването на здравето. Нашите ограничения ще продължат и в останалите браншове от опазването на здравето - медицински произведения, болнична помощ, извънболнична помощ. Искаме да създадем една организация и една добре структурирана система на опазването на здравето ".

Министър Ананиев разяснява и тематиката за наложения с признатия бюджет за следващата година мораториум за най-нови лечения и медикаменти за пациентите. " Убеден съм, че след акцията, която беше извършена през вчерашния ден, не става въпрос за 25 млн. лева спор, който се води по време на приемането бюджета на НЗОК и не става въпрос за тези нови молекули. Става въпрос за източване на бюджета на НЗОК за стотици милиони лв.. Това са парите, които са предопределени за лекуването на българските жители ", съобщи здравният министър.

" Ако тези нови медикаменти, тези нови молекули се ползват в 9 от страните членки на Европейски Съюз, аз поемам уговорката десетата страна да бъдем ние. Не бих желал нашата дребна страна, закътана в Югоизточна Европа да бъде поле на опити за българските жители ", съобщи Кирил Ананиев.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР