снимка БулфотоРенета Инджова пострада снощи по време на 101-ия протест

...
снимка БулфотоРенета Инджова пострада снощи по време на 101-ия протест
Коментари Харесай

В 101-ия протест срещу Борисов пострада Ренета Инджова

снимка Булфото

Ренета Инджова пострада нощес по време на 101-ия митинг против ръководството на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Вчера се проведе така наречен пето Велико национално въстание. До напрежението се стигна, откакто протестиращите желаеха да влязат в постройката на Българска национална телевизия. Недоволството им беше ориентирано против шефа на медията – Емил Кошлуков, съобщи.

В опитите за пробив на полицейския кордон, пострада някогашният министър председател Ренета Инджова, която е част от протестните дейности от тяхното начало.

А до момента в който извън напрежението ескалираше, вътре беше един от уредниците на митинга – Арман Бабикян, като посетител в предаването " Панорама ".

" По този метод стачкуват против здания, които съставляват институциите на властта и това не е първият случай. А за какво е имало пердах, се надявам да науча от вас ", съобщи той.

В последна сметка напрежението беше потушено, откакто служителите на реда смъкнаха защитните щитове и каски. Протестиращите им отвърнаха с овации. Преди шествието да доближи постройката на публичната медия, то мина през катедралния храм " Св.Александър Невски ".

Изненадващ поход при започване на вечерта протестиращите направиха до ул. Раковска, защото студенти от Софийския университет бяха спрени от полицейския кордон.

" На КПП-то ни стопираха, споделиха ни, че има условие да няма по-дълги предмети. Искахме да се включим като обособена студентска общественост, с цел да покажем, че дръзвам да настоявам младежта имаме гражданска позиция ", разяснява студентът Станислав Русинов.

А с изключение на студенти, към митингите се причислиха и четирима евродепутати, част от тях на място, а други – посредством видеоконферентна връзка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР