Снимка БулфотоПравителството одобри закупуването на 150 бронирани бойни машини за

...
Снимка БулфотоПравителството одобри закупуването на 150 бронирани бойни машини за
Коментари Харесай

3.2 млрд. лв. за модернизация на армията! Пуснаха проектите за 8 изтребитела и 150 бронирани машини

Снимка Булфото

Правителството утвърди закупуването на 150 бронирани бойни машини за Механизирана бригада, както и на изтребители за потребностите на Българската войска. Това разгласи в Министерски съвет вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, представен от  Флагман.бг.

Първият план – придобиване на съществена бойна техника за създаване на съществени бойни групи от състава на Механизираната бигада.

По думите на Каракачанов машините ще бъдат създадени в българските военни фабрики и поддръжката и модернизацията им през годините също ще се реализира в България. Пърият план е с цена 1.4 млрд.лв. с Данък добавена стойност и ще се изплаща в продължение на 12 година Първите 9 години ще се изплаща по 100 млн.лв., 10-та и 11-та година – по 150 млн.лв., 12 – та година – 180 млн.лв.

Вторият план е за придобиване на нов вид военен аероплан – става въпрос за минимун 8 самолета.

За тях ще се похарчат 1.8 млрд.лв. с Данък добавена стойност със период на погашение 10 година

Проектите са с начислено Данък добавена стойност, с цел да не се случи както с двата патрулни модулни кораба, който не се реализира поради въпроса с Данък добавена стойност.

Правителството ще избира сред всички вероятни изтребители – F 16, Грипен и други – както нови, по този начин и употребявани.

Каракачанов изрази вяра до края на годината най-малко един от плановете да бъде утвърден и даде обещание да няма политически и геополитически извоювани планове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР