Снимка: БулфотоПравителството и президентът явно се разбраха за следващата партида

...
Снимка: БулфотоПравителството и президентът явно се разбраха за следващата партида
Коментари Харесай

Президент и правителство се споразумяха за следващата петорка посланици

Снимка: Булфото

Правителството и президентът очевидно се схванаха за идната партида посланици. Очакваше се обаче те да бъдат най-малко десетина, а се оказаха единствено петима. Това излиза наяве от решенията на кабинета за рокади в пет от задачите ни в странство, написа Канал 3.бг.

Решенията са утвърдени от Министерския съвет и препоръчани на президента за издаване на декрет. Това ще рече, че наложителните предварителни съвещания сред Румен Радев и изпълнителната власт са минали сполучливо за петима нови дипломати.

Както се и очакваше, някогашният длъжностен министър председател на Росен Плевнелиев - Марин Райков, си потегля от Рим за София, като на негово място дипломат на страната ни за Италия, Малта и Сан Марино става Тодор Стоянов, който е работил в посолството ни в Рим и е бил консул в Милано, а в този момент е зам.-министър на външните работи.

По неофициална информация отпреди месец Марин Райков имаше предпочитание непосредствено да смени едно посолство с друго, само че от президентството не утвърдиха този му копнеж и не отстъпиха от визията си, че е редно да бъде спретнат първо в София. Още не е ясно дали той ще остане в столицата на работа във Външно за известно време, или ще замине още веднъж като дипломат. От вътрешни източници се знае, че Райков не се употребява със благосклонностите на Румен Радев.

Посланикът ни в Швейцария до момента, Меглена Плугчиева, си потегля от Берн, с цел да смени Младен Червеняков, дипломат до момента в Черна гора.

Любомир Тодоров, посланик от кариерата, някогашен наш дипломат във Финландия, ще оглави амбасадата ни в Кипър, откъдето си потегля Христо Георгиев.

Ради Найденов освобождава посланическото място в Германия, а на негово място отива Елена Шекерлетова, също посланик от кариерата,

някогашен наш дипломат в Австрия, която сега също е на работа във Външно министерство.

В Чехия дипломат става Йордан Първанов, а си отпътува Лъчезар Петков - и двамата професионални дипломати.  И в този, втори подред лист, отсъства името на началника на премиерския кабинет Румяна Бъчварова, за която се бе завъртял слух, че е номинирана за наш дипломат в Израел.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР