Снимка: БулфотоПловдив е абсолютен лидер в черната статистика на МВР,

...
Снимка: БулфотоПловдив е абсолютен лидер в черната статистика на МВР,
Коментари Харесай

Пловдив оглави черната статистика на МВР!

Снимка: Булфото

Пловдив е безспорен водач в черната статистика на Министерство на вътрешните работи, написа Plovdiv24.bg. Данните, публикувани от вътрешното министерство, са за броя на тежките произшествия и починалите за времето от 1 януари до 31 октомври 2018 година. 

Като цяло за 10 месеца в страната са настъпили общо 5668 пътнотранспортни катастрофи с 503 починали и 7198 ранени, написа Блиц. 

Разпределенията по регионални дирекции безмилостно отрежда първото място на Пловдив и района. Най-много тежки произшествия от началото на годината до края на октомври са станали в областите: Пловдив - 785; 684 – Столична дирекция на вътрешните работи и 603 - Варна. Най-малко пък са злополуките в Перник - 47, Търговище - 48 и Ямбол - 48. 



Пловдив и региона оглавяват класацията и по индикатор " Най-голям брой на починали в произшествия " с 63, следван е от СДВР с 40 плюс София област с 39 починали и Варненско с 39 починали. На дъното на таблицата по този индикатор са Смолян и Кюстендил с по четирима загинали, Габрово и Кърджали с по петима починали и Монтана и Разград със седем починали. 

Като съществени аргументи Министерство на вътрешните работи сочат неправилни маневри, несъобразена и превишена скорост, нахлуване в лентата за насрещно придвижване и неправилно изпреварване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР