Снимка: БулфотоПарите на държавата за 2020-а година са бюджет на

...
Снимка: БулфотоПарите на държавата за 2020-а година са бюджет на
Коментари Харесай

Бизнесът смята за незаслужено увеличението на заплатите с 10 %

Снимка: Булфото

Парите на страната за 2020-а година са бюджет на инерцията, твърди бизнесът. Но въпреки всичко работодатели регистрираха като добра стъпка да не се трансформират налозите в идващите три години, написа Novini.bg.

Точно противоположното желаят от синдикатите - въвеждане на необлагаем най-малко за хората с най-ниски приходи. Te застанаха зад по-високите заплати на учителите и в администрацията. Според бизнеса обаче нарастването с 10 % на заплатите в бюджетната сфера не е справедливо с по-добри резултати. В сряда бизнесът, синдикатите и държавното управление ще разискват плановете за следващата година в националния съвет за тристранно съдействие.

,,Нямаме опит във връзка с ограничение на течовете на осигурителната система. Никаква стъпка за болничните и покриването на разноските на сметка на работодателите``, съобщи пред Нова телевизия Димитър Бранков, заместник-председател на Българската стопанска камара.

,,Спешно би трябвало да се вкара необлагаем най-малко. Следва да има диференцирани ставки на Данък добавена стойност за стоките от първа нужда. Не може години наред да се хвалят с ниски налози и да се чудим за какво българите отиват там, където налозите са по-високи, само че и заплатите са по-високи И има положително опазване на здравето и образование``, сподели още Ваня Григорова, стопански консултант в КТ " Подкрепа ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР