Снимка: БулфотоОкръжният прокурор на Варна Красимир Конов заяви, че по

...
Снимка: БулфотоОкръжният прокурор на Варна Красимир Конов заяви, че по
Коментари Харесай

Взривът във Варна остава мистерия, правят повторен оглед на апартамента

Снимка: Булфото

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов съобщи, че по случая с избухналия през вчерашния ден рано сутринта гърмеж в блок 302 в квартал " Владислав Варненчик " са назначени няколко експертизи, резултатите от които ще бъдат оповестени до седмица.

След първичния оглед към момента не е ясно какво е провокирало гърмежа, по тази причина през днешния ден ще има още един оглед, съобщи БНР.

Конов уточни: " Няма данни в жилището и в жилищните пространства да са били съхранявани взривни субстанции и оръжейни муниции ".

Издирването на някогашния служител на реда Веселин Димитров продължава.

Все още не е ясно дали второто тяло, открито в единия от жилищата на четвъртия етаж в блок 302 е неговото.

Според прокурор Конов към момента не може да се каже изрично дали гърмежът е бил породен съзнателно от някогашния служител на реда Веселин Димитров и с какъв тип взривно вещество: " Днес на спомагателния оглед ще се разместват находки на местопроизшествието. Възможно е да бъдат открити спомагателни сегменти, които могат да ни дадат съответна тенденция ".

Окръжният прокурор на Варна позволи опцията осъществяването на градивната експертиза на блока да стартира още през днешния ден.

Ще се търси главно съществуване на взривно устройство или взривно вещество, тъй че към този момент тезата за предумисъл не се удостоверява макар основателните съмнения.

" Разследваме всички версии ", сподели прокурор Конов, назначени са няколко експертизи, сред които биологична, изпращат се ДНК проби в химическа лаборатория в Бургас, с цел да се види дали е имало взривно вещество и няколко механически експертизи.

До седмица ще станат изцяло ясни резултатите от тези експертизи.

Що се отнася до разпитите през вчерашния ден, разпитани са нови очевидци, в това число и дамата, с която на фамилни начала е живял Веселин Димитров, който е бил уволнен  през 1995 година от Криминална полиция поради потвърдена корупция.

Тя е споделила, че заради многократни случаи на принуждение е била настанена в спешен център, само че той не е споделил с нея, нито я е заплашвал с сходен акт, какъвто през вчерашния ден беше осъществен. Разследването продължава.

Що се отнася до двете тела, стана ясно, че второто тяло в действителност е открито в жилището, който е обитавал Веселин Димитров, изясни прокурор Конов.

Трудно може да се каже кои остатъци в кой апартамент са открити. Днес обаче стартира и градивното проучване на постройката на блока. Ще стане ясно дали има някаква заплаха за хората и дали е належащо те да бъдат настанени  в общински жилища.

Вчера в общинско жилище беше настанено първото семейство, останало без дом поради трайни последствия от гърмежа, сподели Таня Василева, шеф на Социалната дирекция: " До момента единствено едно четиричленно домакинство е поискало от Общината да бъде настанено в общинско жилище и през вчерашния ден това беше направено. Четиричленното домакинство беше настанено в общинско жилище, оборудвано и обзаведено с движимости от първа нужда. На всички лица, потърпевши от гърмежа, бихме могли да окажем психическа поддръжка на фамилиите и на децата, оказана е първа здравна помощ, можем да отпуснем и еднократна помощ на фамилиите ".

Старши комисар Даниел Пашов, шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, сподели, че към момента не е прекъснато издирването на Веселин Димитров, оповестено през вчерашния ден, до момента в който не станат ясни  резултатите от ДНК експертизата.

Разпитват се и голям брой очевидци.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР