Снимка БулфотоНарастват леко случаите на остри респираторни инфекции - общата

...
Снимка БулфотоНарастват леко случаите на остри респираторни инфекции - общата
Коментари Харесай

Грипът в Европа закъснява, България е сред от 20-те държави без изолиран вирус

Снимка Булфото

Нарастват леко случаите на остри респираторни инфекции - общата заболяемост у нас е съвсем 100 на 10 000 души по данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания, само че няма изолиран грип при хората с такива признаци, написа 24 часа .

Грипът тази година закъснява в цяла Европа. Заболеваемостта е ниска за сезона, само че допускам, че много бързо ще набере скорост, заяви пред “24 часа ” доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. “От 40 страни, които рапортуват данни от проучвания, единствено в половината има обособени известия за грип. В последната седмица случаите са под 4 %. ”

Миналата година по същото време данните за България са били 20 %. След това случаите бързо се усилиха и епидемията избърза спрямо други сезони с пик в края на декември. Разпространението на грипа е непредсказуемо и не може занапред да се каже по кое време вълната ще стигне най-високата си точка.

Експертите се въздържат и от прогнози за варианта, който ще доминира. Към момента се удостоверяват упованията за А вирусите “Хонконг ” и “Мичиган ”. Изолират се единствено обособени случаи на вирусите от група В.

Грипната зараза в Европа постоянно стартира първо в югозападни страни като Испания и Португалия, само че вирусът е капризен и случаите там не всеки път са “стартов изстрел ”.

Още по тематиката четете ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР