Снимка БулфотоНаивници стават жертва в мащабна схема за теглене на

...
Снимка БулфотоНаивници стават жертва в мащабна схема за теглене на
Коментари Харесай

С измаматата „Довери се на приятел банкова чиновничка завлече позната с 8 кредита

Снимка Булфото

Наивници стават жертва в огромна скица за изтегляне на бързи заеми. Срещу заричане за лесна облага измамници прилъгват хора да теглят заробващи бързи заеми, които след това се оказва, че би трябвало да връщат без да се взели нито лев, пише Трафик нюз бг.

В схемата наложително взе участие непосредствен човек, който взима парите против заричане да ги върне с голяма рента, даже удвоени. 

Подобна е историята на друга жена от София, която пожела да резервира анонимност. Разказът й донякъде  повтаря историята на майката, чиято щерка изтеглила 8 бързи заема и в този момент фамилията дължи 30 000 лв..  

Нейната щерка също е излъгана, и тя се доверила на непосредствен човек. Само дето в този случай никой не обещавал облага, а тя решила да помогне на другарка. 

Софиянката влязло в схемата откакто нейна близка Сесилия я помолила за помощ.  „ Приятелка на щерка ми, която работеше в банка, я помоли за услуга. Да изтегли заем, който ще бъде върнат, само че тя по този метод тя ще завоюва лоялни клиенти.

Взела е нейната персоналната карта, която е снима с телефона, с цел да може да извади банкова сметка. След това разбираме, че с тази персонална карта са изтеглени още няколко онлайн заема. Подадени са заявки на осем места, утвърдена е на 5. Без знанието на щерка ми “, споделя майката.

Оказва се, че в схемата са намесени и други хора. На идващия ден мъж, показал се за чиновник на банката - водач, взема  момичето от у дома с кола.

По пътя и се обажда „ шефа на банката “, който споделя: „ Няма проблем. Изтегли парите. “ Влизат в клона, в който работи приятелката й Сесилия, която я поучава да каже, че парите й трябват за фризьорски салон.

В банката й отпускат заем в размер на  6000 лв., от които приятелката й си взима 200 лв., евентуално комисионна. Останалата част дава на водача.

Същият ден момичето става дебитор на осем банкови институции. Сега доверчивата жена дължи 18 хиляди лв. с лихвите на кредитни институции.

Сесилия бе потърсена за коментар в дома й. Тя не е поискала да прави изказвания. Вече не работи в банката, само че продължава да урежда заеми. Родителите на излъганото момиче са пуснали няколко тъжби в полицията и прокуратурата. Засега без резултат.

„ В моя случай, в случай че са желали, можеха да го разрешат. А, хората си мислят, че това не би могло да им се случи. И въпреки всичко аз желая да предупредя, че има такива измами. Правят ги близки хора. “

Измамените по тези схеми са доста. На фона на голямото количество персонални данни от сървърите на Национална агенция за приходите след хакерската офанзива, вероятността те да се усилят в геометрична градация, е сериозна. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР