Снимка: БулфотоНа този етап не се мисли изцяло преминаването на

...
Снимка: БулфотоНа този етап не се мисли изцяло преминаването на
Коментари Харесай

Образователният министър: Няма данни, че в училищата има повече заразени, отколкото в едно предприятие

Снимка: Булфото

На този стадий не се мисли напълно прекосяването на онлайн образование на учениците. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев в ефира на " Нова телевизия ". По думите му, няма данни, че в учебните заведения има повече инфектирани, в сравнение с да вземем за пример в едно дружество. 

" Заразените учители са 10 пъти повече от инфектираните възпитаници. 453 преподаватели са с ковид до този миг. Най-лесно е да затворим учебните заведения - караме родителите да стоят у дома, жертваме качеството на образованието и стресираме децата. Въздържаме се от това решение ", разкри просветителният министър. 

" Училищата, в случай че не последни, то не би трябвало първи да се затварят. Най-точната формула е да се работи локално и по отношение на обстановката. Това не анулира нашата отговорност ", добави министърът. 

" Директорите могат да са по-бързи с информацията за болестта, постоянно до нас стигат данни със забавяне. Затова и се даде заповед, съгласно която и шефовете могат да затварят учебни заведения. 20 от учениците в клас би трябвало да отсъстват поради Ковид-симптоми, с цел да се затвори учебно заведение ", разкри Вълчев. 

" Целта е да запазим салдото сред човешкото здраве и стопанската система ", разяснява просветителният министър.

" Няма данни, че в учебните заведения има повече инфектирани, в сравнение с да вземем за пример едно дружество ", приключи Красимир Вълчев. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР