снимка: БулфотоНа 4 юли Съединените американски щати отбелязват националния си

...
снимка: БулфотоНа 4 юли Съединените американски щати отбелязват националния си
Коментари Харесай

Радев поздрави Джо Байдън за 4 юли: Партньорството между двете страни е силно

снимка: Булфото

На 4 юли Съединените американски щати означават националния си празник – Деня на независимостта.

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли. Дългогодишното другарство сред България и Съединени американски щати има дълбоки корени в споделяните общи полезности – поддръжка на демокрацията, отбрана на правата на индивида, подпомагане за мира и сигурността, показва президентът Румен Радев в своето поздравление  до американския си сътрудник.  
 
Партньорството сред двете страни е мощно и с трайна наклонност за задълбочаване и разширение, акцентира президентът като откроява развиването на съдействието в науката и технологиите, както и в комерсиалните, стопански и капиталови връзки, които водят до разкриване на нови работни места. „ Готови сме да продължим взаимната работа и да укрепваме сътрудничеството за включване на България в програмата за безвизово пътешестване на САЩ и сключване на двустранна Спогодба за обществена сигурност “, отбелязва президентът Румен Радев.
 
Българският държавен глава откроява поддръжката, оказана от САЩ  по време на комплицираната конюнктура, провокирана от COVID-19 през последната година, която потвърждава нуждата от единодушие против световните рецесии.
 
Президентът показва и високата си оценка за присъединяване на Съединени американски щати като стратегически сътрудник в самодейността „ Три морета “, на която България е хазаин през актуалната година. Румен Радев показва убеденост, че идните Среща на най-високо ниво и Бизнес конгрес в София ще дадат осезателен принос за ускорение на икономическия напредък, развиване на съдействието и свързаността сред участващите в самодейността страни.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР