снимка: БулфотоНа 11 април Българската православна църква отбелязва паметта на

...
снимка: БулфотоНа 11 април Българската православна църква отбелязва паметта на
Коментари Харесай

11 април - Професионален празник на стоматолозите в България

снимка: Булфото

На 11 април Българската православна черква отбелязва паметта на св. Антипа. Светецът е патрон на Българския зъболекарски съюз и покровителства стоматолозите.

Днес българските лекари по дентална медицина празнуват своя професионален празник.

Датата е определена тъй като на 11 април се уважава свети Антипа – настойник на зъболекарите.

Свещеномъченик Антипа бил свещеник на Пергамската черква от края на първи век. Той умно и почтено бранел Христовата религия от набезите на езичниците от тогавашната римска власт.

Светецът покровителства специалността на зъболекарите, които съумяват да се борят за правата на съсловието и пациентите, стремейки се да предложат по-качествена, налична и съвременна дентална медицина.

БЗС със своите над 8600 членове взе участие в голям брой начинания за предварителна защита и поддържане на оралното здраве, пише tvn.bg.

БЗС обезпечава и продължаващото здравно образование на своите членове, с помощта на което лекарите по дентална медицина в България могат да поддържат, доразвиват и обогатяват знанията си в името на своята специалност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР