Снимка БулфотоКогато в рамките на един месец от учебната година

...
Снимка БулфотоКогато в рамките на един месец от учебната година
Коментари Харесай

Отнемат за година детски надбавки при 5 неизвинени отсъствия в месеца

Снимка Булфото

Когато в границите на един месец от образователната година са допуснати отсъствия повече от три дни от дете, посещаващо група за наложително предучилищно обучение, както и отсъствия от 5 образователни часа за възпитаник, за които няма уважителни аргументи, фамилията на тези деца ще се лишава от месечни детски надбавки за период от една година. Това взеха решение депутатите от парламентарната комисия по труда и обществената политика, която одобри на второ четене общ законопроект за промени на Закона за общественото подкрепяне на ГЕРБ и Обединени патриоти, съобщи вести.бг.

Помощта за първокласници ще се изплаща на два пъти, половината след влизане в действие на заповедта за отпускането ѝ, а остатъкът при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение. Наказват се безотговорните родители, а не децата, съобщи Светлана Ангелова от ГЕРБ.

Предвижда се средствата от спряната за фамилията помощ да бъдат пренасочвани към учебните заведения и детските градини, като те ще се употребяват по отношение на съответните потребности за съответното дете. Министерството на образованието ще създаде методика по какъв начин тъкмо ще се употребява помощта.

Социалната комисия отхвърли предлагането на националния представител Хасан Адемов, който е и ръководител на обществената комисия, помощта да се лишава при 10, а не при пет неизвинени отсъствия за месеца. Аргументите на Адемов са, че прекомерно бързо могат да бъдат направени пет неизвинени отсъствия, даже и от закъснения. Той означи, че в Закона за учебното и предучилищното обучение се минава към наказания след десетия час, след петия учителят се среща с родителя и едвам след десетото неявяване се минава към санкциониращи ограничения.

От просветителното министерство означиха, че обсегът на отсъствията, които могат да бъдат извинени по уважителни аргументи е необятен - от родителите, от преподавател, при даване на здравна записка, документ от спортния клуб, в който членува детето, документ от началник на танцова, музикална група или различен вид групировка, присъединяване в олимпиади и така нататък

Получаването на обществени помощи се обвързва с полагането на общественополезен труд от безработни в трудоспособна възраст, регистрирани в Бюрата по труда, и присъединяване им в образование за ограмотяване и/или повишение на квалификацията, с изключение на в случаите на майчинство или когато здравословното положение не разрешава това.

Проектът ще бъде гласуван на следващия ден от пленарна зала.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 4 секунди) Рейтинг: 3884 | Одобрение: -4311 A TAKA! ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ. Напиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР