Снимка БулфотоИнтересен ход направи днес Посолството на Русия у нас

...
Снимка БулфотоИнтересен ход направи днес Посолството на Русия у нас
Коментари Харесай

Руското посолство отговори на Борисов за Навални: Тагна го във Фейсбук

Снимка Булфото

Интересен ход направи през днешния ден Посолството на Русия у нас по отношение на реакциите на международните водачи във връзка ареста на опозиционния водач Алексей Навални.

Сред вълната от отвращение се чу и мнението на Бойко Борисов по въпроса. Това пък даде причина на посолството да тагне българския министър председател в пост във фейсбук, с който се припомня за формалната позиция на Министерството на външните работи на Русия, написа.

" Арестът на Алексей Навални след идването му в Русия нарушава неговите права и заплашва сигурността му. В днешния либерален свят е извънредно значимо да не бъде заглушаван гласът на опозицията ", разгласи през вчерашния ден също във фейсбук министър-председателят.
 
Въпреки заръките на Москва непознатите водачи да не се месят във вътрешната политика, изключително щом се отнася до правосъдните каузи, Европейският парламент реши да се събере изключително, с цел да дискутира ареста на Навални.

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли към този момент осъдиха задържането на съветския опозиционен водач и приканиха за незабавното му освобождение.


 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР