Снимка БулфотоИ тази година намирането на спасители за 23-те варненски

...
Снимка БулфотоИ тази година намирането на спасители за 23-те варненски
Коментари Харесай

Спасители не харесват 1500 лева да пазят плажове без наематели край Варна

Снимка Булфото

И тази година намирането на спасители за 23-те варненски плажа, останали без наематели, може да се окаже сложна задача. Областната администрация ще съобщи към 400 000 лв. за обезпечаването на защитата и почистването. И този сезон обаче, ще има проблем с намирането на работна ръка. Дори месечна заплата от 1500 лв. към този момент не може да притегли задоволително претенденти, разяснява регионалният шеф Стоян Пасев, съобщи кореспондент на Moreto.net. 

Той даде за образец плажа на Паша дере, където още веднъж няма да има спасители поради неналичието на път, който прави даже достъпа на коли за спешна помощ неосъществим. 

По информация на Стоян Пасев, всеки месец във Варна приблизително по 30 индивида вадят документи за морски спасители. Голяма част от тях обаче отиват да работят в чужбина, където очевидно изискванията са по-добри. 

Според него, една от аргументите да няма задоволително наематели и концесионери е, че още не е влезнал в действие новият Закон за Черноморското крайбрежие. Тази година изтичат концесиите на доста от атрактивните плажове във Варна и региона и за тях има много претенденти. Става въпрос за Крайбрежната алея, „ Слънчев ден “ и „ Св. Св. Константин и Елена “. Но други – като „ Камчия “ и Шкорпиловци, остават скъпи и непривлекателни за бизнеса. Причините са две – наемите са скъпи и инвестицията е нерентабилна, а няма добра инфраструктура. Затова даже и на половина, цената от 250 000 лв. за плажа на „ Камчия “ идва висока. 

Според регионалния шеф по-удачен вид за отдаване на такива плажни линии е цените да се образуват не на квадратен метър, а въз основата на капиталово предложение според от категорията. Не можем да съпоставяме „ Албена “, „ Златни пясъци “ и „ “Слънчев бряг “ с Шкорпиловци, безапелационен бе Пасев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР