снимка: БулфотоГригор Димитров – Юго Умбер 6-3 6-4Григор Димитров се

...
снимка: БулфотоГригор Димитров – Юго Умбер 6-3 6-4Григор Димитров се
Коментари Харесай

Григор Димитров показа характер и се завърна в тура с чиста победа

снимка: Булфото

Григор Димитров – Юго Умбер 6-3 6-4

Григор Димитров се завърна в професионалния тур след дългата пауза с победа. Шампионът от Western & Southern Open 2017 потвърди, че няма проблеми при промяната на ситуацията – в Ню Йорк и без фенове по трибуните, като надви над Юго Умбер с 6-3 6-4.

Топ тенисистът ни сподели извънреден темперамент, защото изостана с 1-3 във втората част, само че незабавно си върна преимуществото с два бързи пробива и реши срещата в своя изгода. Така Димитров продължи към втория кръг в „ балона “ в Ню Йорк и там го чака мач против Мартон Фучович. По-рано денем той надигра Норберт Гомбос с 6-3 6-4.

Последно Григор игра в тура през февруари, когато доближи полуфиналите на шампионата от сериите ATP 500 в Акапулко. Там първата ни ракета   с 3-6 2-6. После обаче пристигна паузата, наложена от пандемията Covid-19.

Самият Димитров се болести с ковид при присъединяване си в мини тура Adria Tour на Балканите, само че преодоля инфекцията и игра в демонстративния шампионат на Патрик Муратоглу. Във Франция, на Ultimate Tennis Showdown 2, някогашният №3   и две провали – надигра Никола Маю, само че загуби от Фелисиано Лопес и Ришар Гаске.



Единственият конфликт на Димитров и Умбер досега се състоя на Мастърса в Париж предходната година. В зала „ Берси “ българинът стартира своето присъединяване с триумф точно против французина. Обратът до 4-6 6-1 6-2 не бе извоюван елементарно, само че Григор употребява този мач като трамплин, с цел да скочи напред до полуфиналите.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР