Снимка: БулфотоЕвентуален локдаун няма да има ефект. Това заяви в

...
Снимка: БулфотоЕвентуален локдаун няма да има ефект. Това заяви в
Коментари Харесай

Здравният министър: Локдаунът няма да има ефект. Би изкарал хората на улиците

Снимка: Булфото

Евентуален локдаун няма да има резултат. Това съобщи в ефира на Българското национално радио здравният министър Костадин Ангелов.

„ В сегашния миг, при дифузно разпространяване на вируса, локдаун няма да има резултат. В момента обществото няма схващане за спазването на ограниченията и в случай че се стигне до затваряне, това ще изкара хората на улиците и може да се получи противоположен резултат “, сподели той.

Ангелов напомни, че при затварянето през месец март държавното управление е понесло голям брой обвинявания по посока на това, че сходен локдаун вреди на психическото положение на хората.

„ При прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, брой хора, седнали на маса, с разстояние сред седалките тил с тил, носенето на маски от личния състав, носенето на ръкавици - при спазването на тези ограничения заплахата от разпространяването на вируса е минимална “, безапелационен беше министърът на опазването на здравето.

Ангелов изясни още, че до края на тази седмица през РЗИ-тата извънредно огромен брой бързи антигенни проби ще влезе в здравната система.

„ Това е написано да се случи при постигане на 300 души болни на 100 хиляди население, в каквато обстановка сме сега. До 18 ноември се чака решение на европейско равнище по отношение на бързите антигенни проби и дали те ще бъдат равнозначни на PCR тестванията. Затова и нашите специалисти ще задържат окончателното си решение, разясни министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР