снимка БулфотоЕсента е вече тук и дните започват да се

...
снимка БулфотоЕсента е вече тук и дните започват да се
Коментари Харесай

Преминаваме към зимно часово време и местим стрелките с час назад от 25 октомври

снимка Булфото

Есента е към този момент тук и дните стартират да се съкратяват от ден на ден, слънцето залязва по-рано и усещаме смяната във времето. Съвсем скоро следва да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците един час обратно, написа.

В 4:00 часа сутринта на 25 октомври (събота против неделя) сменете всички часовници вкъщи с един час обратно. Това значи, че 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме един час повече сън, което ще ни даде опция по-лесно да преминем към зимно часово време 2020 година.

Лятното часово време е въведено, с цел да се понижат разноските за електричество като използваме повече естествена светлина. Всяка страна сама взема решение дали да премине към промяната на часовете, по тази причина в случай че пътувате в чужбина безусловно проверете какво е часовото време в страната, която желаете да посетите.

Предлагаме ви няколко съвета по какъв начин по-лесно да се приспособите към зимно часово време 2020:

1. Започнете да ставате с 30 минути по-късно още при започване на месец октомври, по този начин ще сте готови за смяната в часа и няма да ви повлияе толкоз на биологичния часовник.

2. Разхождайте се по-често на слънце и чист въздух, което ще увеличи равнищата не мелатонин в организма ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.

3. Спортувайте интензивно – умората от спорта дава на всеки организъм по-добър сън и заран няма да се чувствате по-малко отпочинали, а заредени с сила.

4. Закусвайте заран, с цел да дадете на организма си сили и да се чувствате бодри, без значение от часа, в който сте станали.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР