Снимка: БулфотоEкатерина Захариева поема координацияата по въпросите на Европейския съюз,

...
Снимка: БулфотоEкатерина Захариева поема координацияата по въпросите на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева поема координацията с Европейския съюз

Снимка: Булфото

Eкатерина Захариева поема координацияата по въпросите на Европейския съюз, реши кабинетът през днешния ден. Досега това правеше отрасловият министър Лиляна Павлова, чието министерство обаче бе закрито. От Нова година Павлова се връща народен представител.

Правителството одобри промени в Постановление на Министерски съвет № 85/2007 година по отношение на координацията по въпросите на Европейския съюз, написа Канал 3.бг.

Направеното изменение е обвързвано с произлизащите от приключването на Председателското трио на Естония-България-Австрия структурни и лични промени в Министерския съвет, се споделя в формалното известие.

До момента функционалностите на ръководител на Съвета по европейските въпроси се изпълняваха от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. С оглед обезпечаване на резистентност на провежданата от Република България политика към Европейския съюз и ефикасна отбрана на националния интерес, беше избран нов ръководител на Съвета по европейските въпроси, с което се подсигурява непрекъсваемост на работата му.

За ръководител на Съвета по европейските въпроси беше избран заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР