снимка: БулфотоДрастичен скок в цената на шофьорските курсове за камиони

...
снимка: БулфотоДрастичен скок в цената на шофьорските курсове за камиони
Коментари Харесай

До 700 лв. може да скочат курсовете за шофьор на камион

снимка: Булфото

Драстичен скок в цената на шофьорските курсове за камиони чакат в сектора, като по предварителни сметки нарастването може да е до 700 лева, съобщи 

Причината е спомагателна административна тежест, която се вкарва с промени в закона. Междувременно от Автомобилна администрация ускоряват и контрола при осъществяване на изпитите, което също основава напрежение в бранша.

Реално главната разпоредба на транспортното министерство е в действие към този момент няколко години, само че в този момент стартират интензивни инспекции. Основната концепция на текстовете е изпитите да се организират с натоварени камиони. Например за главната категория " C " общата маса би трябвало да бъде не по-малко от 10 тона. Ако камионите не дават отговор а условията, изпит просто няма да има.

Автошколи се оплакват от увеличената административна тежест, която планува проектозакон на транспортното министерство. Според инструктора Йонко Иванов се предвиждало школите да показват документ за благосъстоятелност на колите.

Междувременно от началото на октомври Автомобилна администрация стартира и строги инспекции, които също може да повлияят върху цената на курса.

„ Всичките тези неща ще доведат първоначално до сред 500 и 700 лв. увеличение за тежките категории за цена на курса ”, счита Иванов.
Според други  - товарът в камиона  усилва разхода на гориво, само че това не е причина цената на образованието да се повишава. От транспортното министерство плануват промени за понижаване на административната тежест за бизнеса и по-качествено образование на водачите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР