снимка: БулфотоДо 35 градуса достигнаха днес температурите в Оряхово, 34

...
снимка: БулфотоДо 35 градуса достигнаха днес температурите в Оряхово, 34
Коментари Харесай

Риск от пожари на много места в понеделник

снимка: Булфото

До 35 градуса доближиха през днешния ден температурите в Оряхово, 34 - в Лом и 33 градуса в Сандански.

Слънчевото време ще се задържи и на следващия ден. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток. Дневните температури още малко ще се покачат спрямо през днешния ден и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 30° и 35°. С покачването на температурите обаче още веднъж се усилват и областите с екстремален риск от пожари.

И по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще е и в планините, след обяд с купеста облачност, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, по най-високите елементи на Рила и Пирин - северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 18 градуса на Алеко, към 22-23 в Боровец и Пампорово и до 27 в Банско.

И на Балканите ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над северните региони и планините, по-значителни в крайните северозападни региони от полуострова, където ще има и превалявания от дъжд.

Слънчево и горещо ще бъде и на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и над Средиземноморието. Над Западна и Централна Европа облачността ще е забележителна и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици.

У нас във вторник ще бъде най-вече слънчево и още по-топло, с температури сред 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. В средата на седмицата от северозапад ще премине леден атмосферен фронт, който ще намали температурите. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевици. От петък обаче ще стартира ново стопляне.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР