снимка БулфотоДо 200 лева глоба за неправилно паркиране в София,

...
снимка БулфотоДо 200 лева глоба за неправилно паркиране в София,
Коментари Харесай

До 200 лв. за неправилно паркиране на синя и зелена зона

снимка Булфото

До 200 лв. санкция за погрешно паркиране в София, суровите санкции влизат в действие от средата на октомври и засягат и кварталите със " синя " и " зелена " зона. Сега обаче би трябвало да се внимава и за специфичната маркировка, която би трябвало да се съблюдава.

" 10 души от Центъра за градска подвижност в началото ще стартират да наблюдават за погрешно паркирани коли на територията на цяла София ", съобщи пред Нова тв Димитър Дилчев, шеф на ЦГМ.

Той сподели по какъв начин ще наподобява фиша, който ще се издава на нарушителите. Глобата няма да се заплаща " на ръка " – на уведомлението е посочена банкова сметка, по която би трябвало да бъдат преведени парите.

" Фишът всекидневно ще се прикрепва към чистачките на автомобила. Фишът е на термоустойчива хартия, а при неприятно време – има вид да се слага и в пликче, с цел да не се намокри. Ако въпреки всичко уведомлението се загуби – притежателят ще получи на непрекъснатия и адрес писмо с уведомлението за наложената му санкция ", акцентира Дилчев. 

По думите му, в случай че един автомобил е паркирал погрешно, няма потребност притежателят му да пуска СМС-и, защото санкцията остава.

" При другите типове погрешно паркиране ще има санкции от 20 до 200 лв., тъй че инспекторът, който слага санкцията няма да може да я дефинира. Той единствено вкарва номера на автомобила и типа на нарушаването ", добави още Дилчев.

Според него, законът не прави разлика сред денонощно и инспектори ще работят и през нощта. " Ако автомобилът пречи на придвижването, ще бъде извикан паяк да го измести ".

Фишът предстои на обжалване в седем дневен период.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР