Снимка: БулфотоДнес над по-голямата част от страната ще бъде предимно

...
Снимка: БулфотоДнес над по-голямата част от страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

Синоптикът Георги Цеков обяви що за смахнато време ще ни мъчи днес и в следващите дни!

Снимка: Булфото

Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, оптималните температури ще са сред 13° и 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, обявена от дежурния синоптик Георги Цеков, представен от Фокус.

През нощта и през днешния ден  в утринните часове, в равнините и низините ще е с ниска слоеста облачност или мъгла, в обособени региони съпроводени с ръмежи. Около и след обяд облачността над по-голямата част от страната ще се раздра и намалее до най-вече слънчево, само че в източните региони ще се задържи забележителна. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, по-високи по морския бряг. Максималните ще са сред 13° и 18°.

Над Черноморието  ще е облачно с краткотрайни понижения на облачността. В обособени региони ще има ръмежи. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха 14-15°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините  ще доминира слънчево време, с повече облаци над масивите в Източна България. Ще духа слаб вятър, най-вече от североизток. Малко по-топло с оптималната температура на височина 1200 метра – към 12°, на 2000 метра – към 6°.

През почивните дни  над Източна България ще доминира облачно време, с понижена видимост, допустимо е и да преръмява. Над Западна ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност, значителна  в неделя . Вятърът ще е от югоизток, най-вече слаб. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, а преобладаващите минимални – сред 2° и 7°. 

В началото на идната седмица  значителна ниска облачност и понижена видимост ще има още веднъж над Източна България, заран и по поречието на Дунав. Над останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще останат без основна смяна. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за ноември.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР