снимка БулфотоДеца събраха над 13 000 подписа в петиция, с

...
снимка БулфотоДеца събраха над 13 000 подписа в петиция, с
Коментари Харесай

Деца събраха над 13 000 подписа за отмяна на матурите след 10-ти клас

снимка Булфото

Деца събраха над 13 000 подписа в петиция, с която упорстват матурите след 10 клас да бъдат анулирани през тази година, поши вести.бг.

Според десетокласниците, онлайн образованието е причина за пропуски в образователния материал и по тази причина резултатите от оценяването няма да са положителни.

Изпитът включва отворени, затворени въпроси и основаване на текст по литература. По математика учениците ще вземат решение задания.

През 2020 година, когато оценяването трябваше да се случи за първи път, беше анулирано поради епидемията. Засега няма решение за анулация на външните оценения след 4. и 10. клас през 2021 г. Това може да се случи, в случай че обстановката с ковид у нас се утежни.

„ Изпитите са потребни, те не би трябвало да тормозят нито учителите, нито учениците “, разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев.

По проект изпитите би трябвало да се проведат в средата на юни. С оценката младежите от обединените учебни заведения до 10. клас ще аплайват за втория гимназиален стадий. За останалите няма да има тежест.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР