Снимка БулфотоБългарско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите

...
Снимка БулфотоБългарско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите
Коментари Харесай

Немските власти отнеха 7-месечно бебе от семейство българи след като претърпя катастрофа

Снимка Булфото

Българско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите у нас откакто 7-месечното им бебе било отнето през вчерашния ден от Германската организация за протекция на детето.

Причината - след злополука детето имало кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща интервенция. Докторът разкрил и по-стар хематом и се усъмнил, че детето е претърпяло случай в фамилията, осведоми Българска национална телевизия.

``
реклама

Държавната организация за протекция на детето, министерствата на външните работи и на правораздаването, както и посолството ни в Берлин правят незабавна инспекция по случая.

Семейството емигрира в Германия преди година. Там станали и родители. След 11 години очакване за рожба - Катерина се появила на бял свят, с цел да зарадва Мирена и Георги. Обратът в живота им обаче настава скоро - на 20 декември фамилията претърпява злополука в Унгария.

" Пострада най-вече щерка ни - Катерина. След злополуката пристигна спешна помощ. Настаниха ни в болничното заведение в Кечкемет. Прегледаха единствено мен. Детето не го прегледаха, макар нашето гледище, тъй като тя плачеше от самото начало ", споделя майката Мирена Славова.

Веднага откакто се върнали в Хамбург, отишли още веднъж в болница. Прегледът траял 5 часа. Малката Катерина имала кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща интервенция. Докторът разкрил и по-стар хематом. Не бил от злополуката.

" Докторите след тази интервенция са уведомили обществените служби, че има вероятно принуждение у дома ", прибавя Мирена. 

Последвали разпити.

" При първия разпит споделиха, че не намират нищо неправилно и по тази причина желаеха моето единодушие да отнесат случая до организация за протекция на детето ", споделя още Мирена. 

Убедена, че няма какво да крие - майката се съгласила. Проверката траяла. Рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас били задоволителни за решението на Агенцията за протекция на детето в Германия:

" Излязоха със заключението, че с детето е злоупотребявано по тъкмо избран метод - хванато е подмишниците и е разтръскана главата мощно най-малко 10 пъти ", споделя още майката на Катерина. 

Родителите - отхвърлят. Разпореждането на организацията: да се отнеме неотложно детето. Това се случило през вчерашния ден.

" Накараха ме да й подготвя обичаните нейни неща - играчки и сходни. Донесоха ми я. Казаха ми, че имам право единствено на една целувка с нея, без да я допирам, тъй като било рисково и оттогава не съм я виждала ", уточни дамата. 

" Първо се свързахме с немски юрист - незабавно се заема със случая. За него не бил първи ", заяви Георги Славов, татко на момиченцето. 
 
Седеммесечното момиче към този момент е в приемно семейство в Германия. В родния на майката град Кубрат - околните й недоумяват - за какво се е стигнало до лишаване на детето от фамилията.

" Изключено е нито да е било тръскано, да е удряно, да е паднало ", безапелационен е Милен Христов.

" Сестра ми е доста любвеобвилна. Аз нямам доверие някоя майка да може да аргументи нещо такова на личното си дете, нито пък татко ", казва Абелита Христова, сестра на майката Мирена.

Лекарят от немската болница, който е оперирал Катерина, през днешния ден не вдигаше телефона си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни та
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР