Снимка БулфотоБългария е на дъното на класацията по жизнен стандарт

...
Снимка БулфотоБългария е на дъното на класацията по жизнен стандарт
Коментари Харесай

Жизненият стандарт в България е на дъното в ЕС! Варна обеднява най-бързо заедно със Сливен, Кърджали и Смолян

Снимка Булфото

България е на дъното на класацията по витален стандарт в Европейския съюз, удостоверява следващо проучване - този път на икономистите от Българска академия на науките.

Авторите са проучвали и териториалните разлики, съгласно които водещ е Югозападният регион, а измежду губещите е и Южен централен, заяви БНР.

За последните седем години оценките за България по отношение на останалите страни-членки на Европейския съюз са от 4 до 6 пъти по-ниски.

Данните демонстрират, че междинният коефициент на витален стандарт в общността за 2010-та година е бил към 50%, до момента в който в България е едвам 10 на 100.

Най-висок стандарт в Европа регистрират в Лихтенщайн, а на опашката, само че преди нас, са Литва, Латвия и Румъния.

Подредбата за 2017-та година е същата. Средният коефициент за Европейския съюз е 45 на 100, а за България 7%. Подреждането по региони у нас отбелязва обилни промени за миналите 7 години, съгласно учените.

Югозападният остава водещ през целия интервал. Значителни усъвършенствания настъпват в Северния централен и в Северозападния регион, до момента в който измежду губещите се отличава Южния централен.

Областите с усъвършенстван витален стандарт са Габрово, Плевен, Силистра и Разград.

Сред тези със доста намаляване на оценките са Сливен, Кърджали, Смолян и Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР