Снимка: БулфотоАтмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско

...
Снимка: БулфотоАтмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско
Коментари Харесай

Сняг ще превалява в България на повече места утре

Снимка: Булфото

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. През нощта почналото от северозапад нарастване на облачността ще обхване страната. Превалявания от сняг ще има основно в западните и централни региони на Северна България. Утре сняг ще превалява на повече места. По-съществени превалявания ще има в Централния Предбалкан. Вятърът от северозапад ще се усили, ще е най-вече сдържан и с него ще нахлува нова порция леден въздух. Минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°, оптимални - сред минус 1° и 4°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за  " Фокус " дежурният синоптик Анна Дякова. 

Над Черноморието ще има забележителна облачност и тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1°-3°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала, след обяд ще се усилва. 

Над планините ще има забележителна облачност с валежи от сняг. Ще духа сдържан, по-късно денем и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 7°, на 2000 метра – към минус 12°.

В понеделник с сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в Източна България североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Облачността ще е забележителна и тук-там ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, а оптималните - сред минус 4° и 1°. Още през нощта против вторник вятърът ще отслабне, облачността ще се раздра и намалее. Във вторник минималните температури ще се намалят тук-там до минус 15°- минус 17°. В по-голямата част от страната и дневните температури ще останат негативни - сред минус 5° и 0°. В сряда сутринта също ще е много студено, само че от запад облачността бързо ще се усили и след обяд в западните региони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна съставния елемент, в Източна България и ще се усили.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР