Снимка: Булфото Уважаеми другари, колеги и приятели, днес напуснах Националния

...
Снимка: Булфото Уважаеми другари, колеги и приятели, днес напуснах Националния
Коментари Харесай

ТРУСОВЕ В БСП: Антон Кутев напусна Националния съвет на партията

Снимка: Булфото Уважаеми приятели, сътрудници и другари, през днешния ден напуснах Националния съвет на Българска социалистическа партия. След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна. Това написа някогашният представител на служебното държавно управление на Стефан Янев Антон Кутев във Facebook. " Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години. Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността ", сподели още той.
" Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава, както от актуалните европейски лявоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия ", добави Кутев.

" Оставам редови член на Българска социалистическа партия с упоритата и наивна вяра, че оттласкването от дъното е допустимо, въпреки да съм изцяло уверен, че това не може да се случи в този управителен състав на Българска социалистическа партия ", разяснява той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР