Снимка: БулфотоПрокуратурата трябва да търси истинските виновници вместо да опитва

...
Снимка: БулфотоПрокуратурата трябва да търси истинските виновници вместо да опитва
Коментари Харесай

ЕМКО: Прокуратурата трябва да търси истинските виновници вместо да опитва да си измие ръцете с нас

Снимка: Булфото

" Прокуратурата би трябвало да търси същинските виновници вместо да пробва да си измие ръцете с нас ". Това настояват от ЕМКО във връзка брифинга на прокуратурата от по-рано през днешния ден.

На него говорителят на основния прокурор заяви, че има подобие при четири случая на гърмежи в хранилища през последните години. В тях е имало продукция на „ ЕМКО ”. И в четирите случая, продукцията е била предопределена за експорт за Грузия и Украйна. Говорителят на основния прокурор осведоми, че може да се направи обосновано съмнение за взаимовръзка сред гърмежи, настъпили на територията на Република България, опитите за отравяне на трима български жители и осъществяването на тежки закононарушения на територията на непознати страни.

В известие до медиите от ЕМКО декларират:

" На 12.11.2011 година в склад на ЕМКО в Ловнидол избухна гърмеж в едно от складовите пространства. Взривените муниции са били превозени от Чешката република след 2010 година През м. ноември 2013 година прокуратурата е прекратила следствието за аргументите за гърмежите. Не дава отговор на истината днешното изказване на прокуратурата, че гърмежът е предшестван от пожар.

Откровена неистина обаче, е заявката, че боеприпасите са били предопределени за където и да било за експорт, в това число за Грузия. Тази неистина елементарно се открива с налични документи.

Също по този начин, откровена неистина е заявката на прокуратурата, че ЕМКО има нещо общо с взривовете във ВМЗ Сопот. Тази неистина също елементарно се открива с налични документи.

Заводите и складовете на ЕМКО са стратегически обекти от голяма важност за националната сигурност, според разпореждане на Министерски съвет.

Във връзка с горното поражда въпросът за какво прокуратурата на Р България се пробва да заблуди българската и интернационалната общност с погрешни обстоятелства? Какво е правила българската прокуратура всичките тези години по следствията на гърмежите? Защо още веднъж се пробва да си измие ръцете с ЕМКО вместо да търси същинските аргументи и виновници за тези терористични актове? ", питат от компснията.

В писмото си от компанията на Емилиян Гебрев казват още: " С особена мощ още веднъж излиза кардиналният въпрос: а не прикрива ли нещо прокуратурата на Р България, обвързвано с дейността на съветските специфични служби в България към този момент няколко години и какви биха били аргументите за това? ".

В умозаключение ЕМКО си резервира правото в най-кратки периоди да даде по-подробна информация по последните, съгласно тях намерено погрешни и заблуждаващи изказвания на прокуратурата на Р България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР