снимка БулфотоНадявам се Смолян да стане областта, в която няма

...
снимка БулфотоНадявам се Смолян да стане областта, в която няма
Коментари Харесай

Ревизоро: Надявам се Смолян да стане област без пестициди

снимка Булфото

" Надявам се Смолян да стане региона, в която няма пестициди. " Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който през днешния ден посети Смолян по отношение на включването на региона в програмата за неутрализиране на пестициди, съобщи вести.бг.

На среща в РИОСВ-Смолян са конкретизирани детайлите към ликвидирането на складираните десетки тонове рискови пестициди с изминал период на валидност. В идващите 20 дни съгласно министър Димитров ще бъде изпратена бригада, която ще пристигна и ще се заеме с изземането, преопаковането, пакетирането на рисковите пестициди, които ще заминат за неутрализиране във Франция.

Това са извънредно рискови субстанции, доста сложни за неутрализиране, останали от 60-те и 80-те години, излишък от предишното, който може да ни навреди, уточни министър Димитров.

Според него преди години е позволена неточност и вместо да се изпратят за трайно неутрализиране, пестицидите от тогавашните Трудово-кооперативно земеделско стопанство са сложени в бетонни контейнери. С тази стратегия за неутрализиране на пестицидите се съблюдават прецизно директивите.

Надявам се Смолян да стане региона, в която няма пестициди, уточни министърът.

Негодните пестициди с изминал период на валидност се съхраняват на няколко места в региона, като складът в региона на с. Търън провокира особени опасения от екологични проблеми.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР