Снимка БулфотоНа 17.01.2018г. внасяме вота на недоверие без ДПС“. Това

...
Снимка БулфотоНа 17.01.2018г. внасяме вота на недоверие без ДПС“. Това
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме вота на недоверие без ДПС

Снимка Булфото

„ На 17.01.2018г. внасяме вота на съмнение без Движение за права и свободи “. Това съобщи пред медиите в Народно събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.  Тя напомни, че Българска социалистическа партия е поела ангажимент на 10.01.2018г. да показа претекстовете си за избор на съмнение на ПГ на Движение за права и свободи, обща работна група до 17.01.2018г. да ги дооформи и тогава да бъдат импортирани в Народно събрание. „ Готови сме с претекстовете на вота на съмнение “, акцентира тя, представена от Блиц. Председателят на левицата съобщи, че претекстовете през вчерашния ден са били прегледани на Изпълнително бюро и на съвещание на ПГ, и е взето решение Българска социалистическа партия сама да внесе вота.

Корнелия Нинова изясни, че е провела диалози с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и го е уведомила за това решение. „ Темата остава неуспехът в битката с корупцията. Дали Движение за права и свободи ще ни поддържат в дебатите и с гласуването, е тяхно политическо решение “, изясни тя.

Корнелия Нинова съобщи, че претекстовете за решението- Българска социалистическа партия да внесе сама вота са, че има кардинални разлики след изявлението на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, което е било доказано и от депутати от Движение за права и свободи. Тя изясни, че разликите са в две съществени неща – мнението на Движение за права и свободи, че няма подготвена опозиционна мощ, която да поеме ръководството. „ Само преди 7 месеца се явявахме на избори с управническа стратегия, с желание да спечелим изборите и да управляваме “, разяснява Нинова. На второ място тя уточни апела към медиите, към гражданското общество и Българска социалистическа партия да се пази стабилността и сигурността на страната.

„ Съгласни сме, че България има потребност от непоклатимост и сигурност, само че за нас главният генератор на неустановеност е държавното управление на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го потвърждават. Оставяйки с взаимно почитание с Движение за права и свободи, ние пристъпваме на 17.01.2018г. към внасяне на избор на съмнение сами “, заключи Корнелия Нинова.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР